Dagindeling

De kinderen weten wat er op een dag gaat gebeuren en kunnen zich daar op instellen.

Het Paradijsje staat voor deze kernwaarden

Jezelf kunnen zijn

Gezelligheid

Persoonlijke aandacht

Respect

(Emotionele) veiligheid

Leren door te spelen!

Flexibel en betrouwbaar

Kleinschalig, huiselijke sfeer

Structuur en regelmaat

Persoonlijke en sociale ontwikkeling

Normen en waarden overdragen

Samenwerken, elkaar helpen

Het Paradijsje biedt een globaal dagritme

We houden ons aan een globaal dagritme, met dezelfde ‘vaste’ momenten en activiteiten, zoals spelen, samen eten en drinken, en slapen (voor de kleinsten). Zo’n voorspelbaar en vertrouwd dagritme zorgt ervoor dat kinderen zich emotioneel veilig voelen. De kinderen weten wat er op een dag gaat gebeuren en kunnen zich daar op instellen. We doen de vaste activiteiten wel elke dag in dezelfde volgorde, maar ze hoeven niet steeds precies op dezelfde tijd plaats te vinden. Zijn de kinderen nog lekker aan het knutselen of zitten ze midden in een spel in de tuin, dan stellen we de lunch wat uit. En een kind dat moe is, mag best al wat eerder naar bed. Jonge baby’s hebben nog hun eigen ritme van voeden, slapen en verschonen. Dit ritme houd ik zoveel mogelijk aan. Langzaamaan gaan ook zij steeds meer mee in het ritme van de grotere kinderen. Natuurlijk stem ik dit goed met u af.

Tijden Activiteiten
7:30 - 8.00kinderen worden gebracht, er is ruimte voor een korte overdracht en uw kind zwaait papa/mama samen met de gastouder uit
8:15 – 8:45we gaan met de bakfiets Julia en Lindsey naar school brengen
8:45 – 9:30er worden kinderen gebracht, andere kinderen kunnen vrij spelen met speelgoed dat hen aanspreekt
9:30 – 10:00we eten samen fruit aan tafel, ondertussen kletsen we met elkaar of we lezen een boekje. Kinderen worden verschoond/geholpen op de wc
10:00 – 11:30Veelal gaan we naar buiten, Bobby uitlaten. Aansluitend gaan we op pad naar een park, kinderboerderij, bibliotheek o.i.d.
11:30 – 12:00Lunch: we eten gezamenlijk aan tafel. De lunch is gevarieerd en gezond, hierin wordt rekening gehouden met eventuele allergieën en/of wensen van de ouder (binnen alle redelijkheid).
12:00 – 15:00Kinderen worden verschoond/geholpen op de wc. Kinderen die ‘s middags slapen gaan naar bed, de andere kinderen kunnen vrij spelen met speelgoed dat hen aanspreekt. Ook is er ruimte voor extra persoonlijke aandacht: de gastouder speelt hier in op de persoonlijke behoeften van de aanwezige kinderen
14:00Julia en Lindsey komen veelal zelf uit school
15:00Eet/drink moment: een koekje + water/thee/vruchtensap. Plannetjes maken voor de middag: afhankelijk van het weer, de aanwezige kinderen en het slaap/wakker ritme van de kinderen plannen we een middagactiviteit. Dit varieert van knutselen, kleien of kleuren tot naar een speeltuintje o.i.d.
15:00 – 16:30middagactiviteit
16:00middagsnack: groenteschaal
16:30 – 17:00relax moment: kinderen kunnen even lekker bijkomen van de opvang dag door even lekker samen een boekje te lezen/ een klein filmpje te kijken
17:00 – 17:30kinderen worden opgehaald. Gastouder komt met het kind naar de ouder in de hal, er is gelegenheid voor een korte overdracht. Ondertussen is er voor de andere kinderen gelegenheid om vrij te spelen

Contact opnemen

Hier treft u de praktische informatie...

Individuele aandacht besteden aan kinderen vind ik belangrijk. Ik respecteer de eigen persoonlijkheid van uw kind omdat elk kind anders is en kan het beste op een bij hem/haar passende manier benaderd worden.

Recensies over Inez Floor en Het Paradijsje

Arnd-Jan
Arnd-Jan vader Romee

"Wat ik zo fijn ervaar bij Inez en Het Paradijsje is hoe betrokken ze bij kind én ouder is. Ze biedt echt een soort extra thuis voor ons kind. Je merkt de liefde die ze heeft voor je kind, daardoor kan ik mijn dochter met een gerust hart bij haar brengen. Ze is in goede handen."

Vera
Vera moeder Lisa

"Wat wij erg fijn vinden bij Inez, is dat ze structuur en regelmaat biedt aan de kindjes. Ze onderneemt daarnaast leuke en leerzame dingen.

Inez staat er voor open om mee te denken in oplossingen wanneer er bijvoorbeeld extra opvang nodig is.

Onze dochter gaat met plezier naar Inez toe!"

Hannelies
Hannelies moeder Romee

"Romee was bijna het eerst kindje bij Inez en wat was het fijn om haar vanaf 10 weken te brengen. Het was direct  vertrouwd, Inez is professioneel, neemt ouders serieus en kijkt echt naar wat een kindje nodig heeft. Inez overlegd met de ouders als er dingen voorkomen die lastig zijn voor de kindjes.

Inez doet veel leuke dingen met de kindjes, is actief, is veel bezig met de ontwikkeling en motoriek.
Romee gaat er altijd met plezier naar toe en wat is het fijn dat Romee daar van 0-4 jaar mag verblijven."
Marieke
Marieke moeder Florine

"Inez is een hele lieve, enthousiaste en actieve gastouder. Je hoeft niet bang te zijn dat de kinderen alleen maar tv kijken. Elke dag maakt ze weer leuke plannen. Is het geen weer voor de speeltuin dan wordt het de bieb. Lekker thuis knutselen of bakken doet ze ook vaak. 

De kinderen staan bij haar op nummer 1. Zij mogen zijn, wie ze willen zijn. Inez leert de kinderen ook veel, bijvoorbeeld samen spelen, ruzietjes samen oplossen en geeft ze waarde en normen mee. Wij willen niemand anders meer!"
Petra
Petra Gastouderbureau Fijn

"Inez is één van onze FIJNe toppers!

Ze is niet alleen lief en zorgzaam, maar ook ondernemend en actief met de kinderen, zowel binnen als buiten.

Inez is het voorbeeld dat gastouderopvang op professionele wijze uitgevoerd kan worden en kinderen optimaal begeleid en gestimuleerd worden in hun ontwikkeling.

En dat allemaal in een liefdevolle, rustige huiselijke setting.

Gastouderbureau FIJN is er dan ook trots op om met Inez te mogen en kunnen samenwerken!"

Roelie
Roelie Gastouderbureau Bijdehand

"Wat zijn we blij met Inez!
Een lieve, vrolijke gastouder met een heldere visie op de ontwikkeling van de kinderen en een professionele aanpak. De kinderen krijgen alle aandacht en begeleiding die ze nodig hebben in een schone en veilige omgeving. Speelgoed en activiteiten stemt ze af op de behoefte en het niveau van de kinderen. Echt een topgastouder waarmee Gastouderbureau Bij de hand graag samenwerkt."